søndag 4. mars 2012

Pavlova

Jeg slo til med dessert til 17.mai og det ble Pavlova.


Du trenger:
4 eggehvitter
1/4 ts salt
250 gr sukker
2 ts maisennamel
1 ts hvivinseddik

Begynn med å piske eggehvittene og saltet. Når det begynner å skumme tilsetter du litt og litt sukker av gangen. Pisk til eggehvittene er stive og sukkeret er oppløst.

Tilsett deretter resten av ingrediensen. Vend dette inn med en spiseskje eller slikkepott.

Alt helles på et bakepapir hvor du allerede har tegnet en sirkel med diameter på ca. 20-24 cm.

Dette stekes i ovenen på 160 grader i 1 time. Deretter skrur du av ovnen og lar marengsen stå inne til ovnen er kald.

Pisk 3 dl fløte + 1-2 ss sukker, til krem. Legg på 1 boks vaniljekrem og deretter pisket krem over. Pynt med ønsket bær og frukt. (Kiwi, druer, jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, pasjonsfrukt el. andre fristelse.)


Jeg pyntet i 17.mai farger=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar