søndag 4. mars 2012

Italiensk pizza med pære og blåmuggost

Dette er en litt spesiell pizza, inspirert av Masterchef.

Fyll:
1 rød løk (stor)
1 ts sukker
2 ts balsamicoeddik
1 pære
50 gram blåmuggost
ca. 6 valnøtter
4 skiver spekeskinke

Begynn med å steke finskivet rødløk på middels-svak varme i ca.15 minutter (til løken er mør). Tilsett sukker og eddik, la dette steke ut litt.
Dette legges på pizzabunnen. Legg deretter på revet opp spekeskinke. Legg på den skrelte og skivede pæren. Deretter blåmuggosten og valnøtter.


Stekes i varmluftsovn på 200 grader i 10-12 minutter.
Dersom du er litt skeptisk til blåmuggost som meg, så kan du legge på små smuler med ost. (Da blir det ikke så sterkt!)



Italiensk pizza ned scampi


Du trenger pizzabunn og oppskriften finner du HER!

Fyll:
2 ss rømme
6-8 scampier
1-2 fedd hvitløk
1 rød chili

1 ss olje
50 gram fin revet jarlsbergost
fersk basilikum
1 sjalottløk, kuttet i tynne skiver
salt

Mariner scampi i hakket chili, hvitløk og litt olje.
På pizzabunnen legger du rømmen, som du smører utover. Deretter putter du på ferske basilikumblader, scampien (deler den i 2) og sjalottløk.
Fordel osten over det hele. For å få frem smakene, strø på bitte litt salt før du putter den i ovnen.

Stekes i varmluftsovn på 200 grader i ca. 10 minutter.


Pizzadeig til italiensk pizza

Dette er oppskrift på en lett og smidig pizzadeig, som holder til 2 spisetallerken store pizzaer.

Du trenger:
4 gram tørrgjær (1/4 pose)
1,5 dl vann
ca. 200 gram hvetemel
1 ss olje
1/2 ts salt

Løs opp gjæren i vannet. Vannet skal være lunkent. Tilsett olje og salt. Og tilsett deretter litt og litt mel, mens du jobber deigen. Du vil nok merke at deigen er litt klissete.

Sett deigen til heving i minst en halvtime.
Husk å dekke til med plastfolie.

Når du skjevler ut deigen, pass på å bruke nok mel, så ikke deigen setter seg fast i benken.

Fylt sopp


Oppskrift:
Antall ønsket sjampinjonger
chorizopølse eller f.eks. bacon
løk
hvitløk
vårløk
ost (F.eks en spansk ost)

Fjern stilken fra soppen og sett sopphodene i en ildfast form.
Skjær opp stilkene i små biter og tilsett løk, hvitløk, vårløk, chorizopølse (eller f.eks bacon), og stek dette lett med litt olje i en stekepanne.
Fyll dette i sopphodet og strø litt ost på toppen. Gratiner i ovnen til osten har smeltet

Spansk omelett


Oppskrift:
4 poteter, skrelt og skivet
1 løk, skivet
3 ss olivenolje
5 egg, rørt sammen
1 ts salt
1/2 ts pepper

Stek poteter og løk på svak til middels varme til det er mørt. Tilsett resterende. Vent til egget har satt seg og snu omeletteen slik at den bli gylden på begge sider. (Ved hjelp av askjett, får man til dette)

Asiatisk-inspirert kyllingspyd

Kyllingspyd med sataysaus
Kyllingfilet i strimler, tres på trespyd og stekes

Oppskrift på sataysaus:
limesaft
4 dl koksmelk
2 ss rød karripasta
3 ss sukker
4 ss peanutsmør
2 ss hakket peanøtter

Småkok kokosmelk og karripasta. Tilsett resten under omrøring.

Albondigas - spanske kjøttboller

Kjøttboller med tomatsaus, også kaldt albondigas

Oppskrift:
kjøttdeig
salt og pepper
fetaost, most
finhakket chorizopølse
egg
litt hvetemel eller brødrasp

Bland alt i hop og form de til små kjøttboller. Stekes i stekpanne, på middels varme, til de er gyldne og gjennomstekt.

Oppskrift på tomatsaus:
1 ss finhakket løk
1 fedd hvitløk
2 ss tomat pure
2 boks hakket tomat
sitronsaft
salt og pepper
div. urter

Løken stekes på lett varme til den er gylden og gjennomstekt. Tilsett resten. Smak til med
sitronsaft og salt og pepper.

Baba ganoush


Oppskrift:

1 aubergine, bakes i ovnen til "kjøttet" er mørt
et par spiseskjeer tehina (fåes i "innvadrerbutikker")
1 fedd hvitløk
sitronsaft
salt og pepper
olivenolje

Alt kjøres sammen i blender/kjøkkenmaskin

Serveres med godt brød, pitabrød, etc.

Foccacia brød


Oppskrift:
25 gr gjær
5 dl lunket vann
1/2 ts salt
0,5 dl olivenolje (Noe skal i deig og noe tilsettes helt på slutten)
9 dl hvetemel
putt i litt oliven og soltørket tomat
rosmarin

Alt eltes sammen til en smidig deig og settes til heving i minst 30 minutter. Deretter helles deigen i en avlang form. Lag bulker i deigen og tilsett mer olivenolje på toppen... Ca. 0,25 dl... Og strø over med havsalt/flaksalt og rosmarin (fersk eller tørket)
Stekes på 175 grader i ca. 45 minutter.

Ailoi


Oppskrift:
2 plommer
2 fedd hvitløk, finrevet
nøytal olje
sitronsaft
salt og pepper

Tilsett hvitløk i plommene, og tilsett litt og litt olje under kraftig omrøring. (Om det skulle skille seg, tilsett 1 ss kaldt vann eller rett og slett begynn på nytt!!!)

Serveres til foccacia, godt brød, salat etc.

Tsatziki

Tsatziki, yoghurt dressing med hvitløk og agurk

Oppskrift:
1 agurk, skrelt og grovrevet (press ut mest mulig vann av agurken, enten ved sil eller ta et rent kjøkkenhåndkle og klem saften ut av dette...)
2 dl mat yoghurt
1 fedd hvitløk, finrevet
sitronsaft
salt og pepper

Alt blandes sammen, smak til med salt, pepper og sitronsaft

Serveres til salat, godt brød, foccacia etc.

Tapenade


Oppskrift:
200 g svarte oliven
8 anjosfileter
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
ca.1/2 teskje pepper
1/2 liten boks med kapers

Alt blendes/kjøres i kjøkkenmaskin, til en fin pure.

Serveres med f.eks spekemat, godt brød etc.

Brente mandler


Brente mandler:
125 gr vann
125 gr sukker
300 gr mandler
Has i en kjele... Kokes opp, til all væske forsvinner. Da vil alle mandlene bli hvite og ser tørre ut.... Forsett med høy varme, til sukkeret begynner å smelt og bli brunt. Hell deretter mandlene på et smurt bakepapir (tynt, tynt lag med matolje) og fordel mandlene ut, slik at de ikke klistrer seg sammen i en klump.

Fløtekarameller

Fløtekarameller:
100 gr sukker
100 gr smør
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker

Kok opp, og sett platen på middels svak varme. Bruk termometer (dette er helt klart enklest) Rør godt og la det koke frem til termometeret viser 118 grader. Hell massen på bakepapir i f.eks. i en ildfast form og sett det i kjøleskapet. Etter ca. 1/2 time kan du ta massen ut og skjære den opp i passende biter...
Jeg pakka mine inn i cellofan, frem til jeg gikk lei...=)

Snickerskake


I dag ble det Snickerskake. Og ja det smaker Snickers=) Oppskriften er hentet fra klikk.no

Du trenger:
Bunn:
1 pakke med Ritz kjeks
250 gram salte peanøtter
2 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
6 eggehvitter
5 dl sukker


Grovhakk peanøtter.

Og knus Ritzkjeks til smuler. Jeg brukte baksiden av en øse for å knuse kjeksen.

Visp eggehvitte sammen med litt og litt sukker. Tilsett bakepulver og vaniljepulver.
Eggehvitten vispes til den er stiv og blank.

Tilsett knust kjeks og peanøtter i eggehvitte-blandingen. Vend det inn.

Hell over på langpanne med bakepapir. Du kan eventuelt bruke kakeform.

Stekes i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøl bunnen.


Glasur:
6 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gram sukker
100 gram kokesjokolade
100 gram smør


Ha i eggeplommer, kremfløte og sukker i en tykkbunnet kjele. Sette varmen på middels-sterk varme. Rør om kontinuerlig. Pass på at varmen ikke blir for høy. Rør til eggekremen har tyknet.

Tilsett deretter smør og sjokoladen.
Rør det godt sammen.


Deretter er det bare å helle glasuren over den avkjølte kakebunnen.
Mmmmmm..... ;)

Sushi

Slik lager jeg sushi:

Du trenger fisk, grønnsaker, ris, riseddik, sukker, bambusmatte, tang, sylta ingefær, soyasaus og wasabi. Alt dette får man tak i matbutikk med bredt utvalg.

Det er risen som tar tid, så legg av god tid til denne. Følg oppskriften som står på pakningen.







Jeg har lagt plast rundt bambusmappa, slik at jeg får ris utenpå makrirullene og ikke tanga lengst ut. Legg på risen, ha vann på fingrene, så blir det ikke så klissete...







Fyll på med de godsakene du ønsker. Laks er nok billigst, så har brukt dette. Kjøp laks som er klar til bruk. f.eks Salma laks.


Rull sammen rullen... Husk å legge på litt trykk, så de ikke blir så løse at alt faller sammen.



Skjær opp i serveringsbiter. Og server med soyasaus, wasabi og ingeær. Nam!





Tapas I

På lørdag får jeg besøk av noen jobb venninner og tenkte å servere tapas=)

Her er hva jeg skal servere og oppskrifter...

- spekeskinke, chorizo pølse og honningmelon

- tapenade, serveres med spekemat
Oppskrift:
200 g svarte oliven
8 anjosfileter
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
ca.1/2 teskje pepper
1/2 liten boks med kapers

Alt blendes/kjøres i kjøkkenmaskin, til en fin pure.

- tsatziki, yoghurt dressing med hvitløk og agurk
Oppskrift:
1 agurk, skrelt og grovrevet (press ut mest mulig vann av agurken, enten ved sil eller ta et rent kjøkkenhåndkle og klem saften ut av dette...)
2 dl mat yoghurt
1 fedd hvitløk, finrevet
sitronsaft
salt og pepper

Alt blandes sammen, smak til med salt, pepper og sitronsaft

-aioli, fin dip til poteter
Oppskrift:
2 plommer
2 fedd hvitløk, finrevet
nøytal olje
sitronsaft
salt og pepper

Tilsett hvitløk i plommene, og tilsett litt og litt olje under kraftig omrøring. (Om det skulle skille seg, tilsett 1 ss kaldt vann eller rett og slett begynn på nytt!!!)

- div spanske oster ( se i ostedisken)

- camembert med valnøtter og akasihonning, camembert varmes opp i stekeovn til osten er bløt inni. Tilsett ristede valnøtter og akasihonning over den varme osten

- oliven og feta

- dadler med mandel og bacon, del dadlen i to, fjern stein. Putt i 1 el. 2 ristet og salt mandel (fåes blandt snacksen i snacks hylla, eller lag selv) og snurr en liten bacon skive rundt. Stekes i panne, til den baconet er gylden

- saltbakte poteter, kok små poteter (f.eks. amadinepoteter) i saltvann (så salt vann at det smaker sjø (: ), sett de inn i ovnen når de er kokt møre, så blir de ikke så "fuktige" inni

- baba ganoush, ikke typisk tapas rett.. men tenkte å prøve det! Serveres med varme pitabrød
Oppskrift:
1 aubergine, bakes i ovnen til "kjøttet" er mørt
et par spiseskjeer tehina (fåes i "innvadrerbutikker")
1 fedd hvitløk
sitronsaft
salt og pepper
olivenolje

Alt kjøres sammen i blender/kjøkkenmaskin

- fylte sopp
Oppskrift:
fjern stilken fra soppen, stek sopphodene lett i litt olivenoilje og sett de på en plate
skjær opp stilkene i små biter og tilsett løk, hvitløk, vårløk, chorizopølse eller annet,
og fyll i soppen. Strø litt ost på toppen og gratiner i ovnen

- kyllingklubber med bbq-saus... veldig enkelt!!! kjøp kyllingklubber og ferdig bbq-saus...

- foccacia brød
Oppskrift:
25 gr gjær
5 dl lunket vann
1/2 ts salt
0,5 dl olivenolje
9 dl hvetemel
putt i litt oliven og soltørket tomat

Alt eltes sammen til en smidig deig og hell denne i en avlang form. Lag bulker i deigen og tilsett mer olivenolje på toppen... Ca. 0,25 dl... Og strø over med havsalt/flaksalt.
Stekes på 175 grader i ca. 45 minutter.

- kjøttboller med tomatsaus, også kaldt albondigas
Oppskrift:
kjøttdeig
salt og pepper
fetaost, most
finhakket chorizopølse
egg
litt hvetemel eller brødrasp

Bland alt i hopa og form de til små kjøttboller. Stekes i stekpanne, på middels varme, til de er gyldne og gjennomstekt.

Oppskrift på tomatsaus:
1 ss finhakket løk
1 fedd hvitløk
2 ss tomat pure
2 boks hakket tomat
sitronsaft
salt og pepper
div. urter

Løken stekes på lett varme til den er gylden og gjennomstekt. Tilsett resten. Smak til med
sitronsaft og salt og pepper.

- kyllingspyd med sataysaus
Kyllingfilet i strimler, tres på trespyd og stekes

Oppskrift på sataysaus:
limesaft
4 dl koksmelk
2 ss rød karripasta
3 ss sukker
4 ss peanutsmør
2 ss hakket peanøtter

Småkok kokosmelk og karripasta. Tilsett resten under omrøring.

- Spansk omelett
Oppskrift:
4 poteter, skrelt og skivet
1 løk, skivet
3 ss olivenolje
5 egg, rørt sammen
1 ts salt
1/2 ts pepper

Stek poteter og løk på svak til middels varme til det er mørt. Tilsett resterende. Vent til egget har satt seg og snu omeletteen slik at den bli gylden på begge sider. (Ved hjelp av askjett, får man til dette)


Sånn, da håper jeg gjestene blir fornøyd til helga.

Skal prøve å ta bilder, så dere kan se resultatet!!!

Kylling wok med nudler

I dag ble det wok til middag og her er oppskriften:



1 gulerot

1/2 paprika

1/2 løk

brokkoli i små buketter

1 kyllingfilet

teriaky saus

soya saus

hvitløk

chili

ingefær

lime

fersk koriander



nudler



Skjær gulrota, paprika og løk i passe biter.

Fileten skjæres i biter og legges i marinade bestående av teriaky saus, soya saus, fin hakket/presset hvitløk, ingefær og lime skall. Bruk også saften fra en halv lime i marinaden. Chilien kuttes i små biter.



Nudlene kokes som angitt på pakken.



Wok grønnsakene og ha deretter i kylling. Selve marinaden tilsettes når kyllingen er gjennomstekt. Grovhakk litt koriander og tilsett på toppen.



Server!

Spritgele-shots

Spritgele:


1 pakke gele

2,5 dl vann

2, 5 dl sprit


Kok opp vann og ha i geleen.


La dette avkjøles før du har i sprit. (Husk at sprit har lavere kokepunkt enn vann)


Helles enten i bolle eller f.eks i shotteglass=)

Myke vårruller

Du trenger:

rispapir (kjøpes i asiatisk matbutikker)
scampi (jeg stekte mine i hvitløk, chili og ingefær. Tilsatte litt fersk koriander på slutten)
fin strimlet gulrot, selleristang og agurk
chili (om du ønsker det litt hot)
ris vermicelli (kjøpes i asiatiske matbutikker)



Slik ser rispaipret ut


Ris vermicelli (se på pakning ang. koking)


Rispapir bløytes i varmt vann og tas opp når de er myke. Brett det ut i alle kanter og legg på fyllet.
Brettes slik


Her har du de ferdige rullene. Serveres med chili-saus, soyasaus, ketjup manis eller peanøttsaus. Smaker friskt og godt=)

Thai-inspirert kokos- og kyllingsuppe

Du trenger:
5 dl kyllingbuljong/kraft
1 boks kokosmelk
1-2 gulrøtter
1/2 bunt brokkoli
4 stk sjampinjong
løk
hvitløk
chili
salt og pepper
en fløteskvett
kyllingfilet i biter

Finhakk løk, hvitløk og chili. (Det kan være lurt å fjerne frø, om du ikke ønsker så sterk suppe.)
Fres dette i en kjele med litt olje.
Tilsett kyllingkraft og kokosmelk. La dette koke opp. Tilsett deretter grønnsakene og kyllingfileten. (Det kan være lurt å steke kyllingen i litt salt og pepper, før det tilsettes i suppen)
La det småkoke til grønnsakene er møre.

For å få litt rundere smak på suppen kan du tilsette litt fløte på slutten.
Om du heller liker litt syre i suppen, kan du f.eks. tilsette litt limesaft.

Finhakk gjerne litt koriander og ha på toppen av suppen.


Pavlova

Jeg slo til med dessert til 17.mai og det ble Pavlova.


Du trenger:
4 eggehvitter
1/4 ts salt
250 gr sukker
2 ts maisennamel
1 ts hvivinseddik

Begynn med å piske eggehvittene og saltet. Når det begynner å skumme tilsetter du litt og litt sukker av gangen. Pisk til eggehvittene er stive og sukkeret er oppløst.

Tilsett deretter resten av ingrediensen. Vend dette inn med en spiseskje eller slikkepott.

Alt helles på et bakepapir hvor du allerede har tegnet en sirkel med diameter på ca. 20-24 cm.

Dette stekes i ovenen på 160 grader i 1 time. Deretter skrur du av ovnen og lar marengsen stå inne til ovnen er kald.

Pisk 3 dl fløte + 1-2 ss sukker, til krem. Legg på 1 boks vaniljekrem og deretter pisket krem over. Pynt med ønsket bær og frukt. (Kiwi, druer, jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, pasjonsfrukt el. andre fristelse.)


Jeg pyntet i 17.mai farger=)

Lasagne

Her er oppskriften på min hjemmelagede lasagne

  • 400 gram karbonadedeig
  • 2 store sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ts tomatpure
  • 1 dl rødvin
  • 1-1,5 dl kraft
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper


  • Event. litt urter (oregano, timian, basilikum, salvie)



Bechamelsaus:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • Ca. 3-4 dl melk
  • 2 dl revet parmesanost

lasagneplater

Stek karbonadedeig, løk og hvitløk. Tilsett tomater, tomatpureen, rødvin, kraft og sukker. Smak til med urter, salt og pepper. La dette småputre mens du lager bechamelsausen. Smelt smør og ha i mel. Spe med melk til passe sauskonsistens. Tilsett revet parmesan.

Legg kjøttblanding, bechamelsaus og lasagneplater lagvis. Strø litt revet ost på toppen og gratiner i ovnen på ca. 200 grader i 15-20 minutter.

Server med salat og f.eks brød el baguett.




Franske makroner

For å lage makroner trenger du:


Boller
Kjøkkenvekt
Event utstyr til å lage mandelmel
Slikkepot
Kjøkkenmaskin
2 stekebrett
sprøytepose og rund tupp



Mandelmel
Melis
Sukker
Eggehvite




MANDELMEL:

For å lage mandelmel trenger du enten en mandelkverner, kjøkkenmaskin eller blender.

I tillegg bør du ha en bolle med sikt i, stående klart. Jeg brukte blender. Hel hele mandler (enten skoldede eller med skall) i blenderen. Bruk kun pulsknappen og pulser ca. 5-7 ganger. Hell de kvernede mandlene over i sikten og sikt. Det som blir igjen helles tilbake i blender og pulseres litt til. Det er VIKTIG å kun pulsere. Ikke kjør på full speed over lengre tid. Da aktiveres fettet i mandlene og mandlene blir ikke melaktig.




Skoldede mandler:
Kok opp vann i en kjele. Hell mandlene oppi og la de koke et par minutter. Sil av vannet og og klem mandlene ut av skallet sitt. Mandlene bør tørkes, og dette gjøres i stekeovnen på ca. 120 grader i ca. 20 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Etter at mandlene er malt, bør du kjenne på melet. Om det er fuktig, så kan du spre det utover et stekbrett og kjøre det i ovnen i på ca. 100 grader i 45 minutter. Om du skal farge makronene i en sterk farge, så trenger man ikke å skolde mandlene.


MAKRONER:

Her er oppskriften på ca. 15-20 makroner. (Avhengig av hvor store du lager.)


50 gr eggehvite
62,5 gr mandelmel
112,5 gr melis
12,5 gr sukker


Eggehvitene skal være romtempererte når du begynner å piske de. Når det begynner å skumme tilsetter du litt og litt sukkker. Når marengsen er blank i fargen og sitter fast i bollen er den ferdig. Om du skal ha farge på makroner, gjøres dette nå!


Bland melis og mandelmel i samme bolle. (Vil du ha sjokolademakroner, så tilsettes ca. 1-2 ts med kakao oppi melblandingen)


Sikt i mel-melisblandingen i marengsen og vend inne dette. Gjør dette i tre omganger.


Når alt er vendt godt inn er røren klar for å bli sprøytet ut på stekebrettet.


Når du sprøyter, så hold tuppen stabil på et sted, og la røren flyte ut i en runding av seg selv. Prøv å lag like rundinger. Ca. en femkroning i størrelse.


Slik ble mine:



Etter at du er ferdig med sprøytinga er det viktig at makronen får tørke. Dvs at du venter ca. 45 minutter, før du setter de i ovnen. Dette er så hinnen over størkner. Eller så vil makronene sprekke på toppen.

Når 45 minutter har gått, stekes de på 150 grader i ca. 10 minutter. Når du settes inn stekebrettet skal du også sette et stekebrett under. I tillegg la jeg over litt aluminiumsfolie etter 10 minutter og stekte de i 3-4 minutter til. Følg nøye med. For om de blir brent, vil de bli brune i kanten!

(Om du tilsetter kakao i røren må du beregne litt lengre steketid!)

Her er mine ferdigstekt:





FYLL:



Du kan lage fyll av det meste. F.eks smørkrem eller ganache.



Jeg lagde kaffefyll, firkløverfyll og kokosfyll.



Kaffefyll: Smør, melis og ekspresso, blandes til du får en passe konsistens. Smak deg frem underveis.

Firkløverfyll: Kok opp litt kremfløte (Ca. 1/2 dl) og tilsett ca. 9 store ruter med firkløver. Røres godt sammen og settes kjølig. Fyll makronene, når blanding er avkjølt.

Kokosfyll: Varm en bounty i mikroen. Det tar ikke mange sekunder før den er smeltet. Rør godt og fyll makronene.

Tips til annet fyll:

Mørk sjokoladefyll: Følg oppskriften over, men bytt ut firkløver med mørk sjokolade


Mintsjokolade: Smelt After eight forsiktig i mikroovnen. (Ca. 10 sekunder holder)



Ostefyll: Lag en smørkrem av naturell kremost, smør, melis og litt sitron.

Og her er resultatet mitt:





Du kan også lage andre former, f.eks hjerte:





Farge:

Jeg bruker ikke vanlig konditorfarge du får i butikken. Disse er nok ikke sterke nok. Jeg har kjøpt mine farger på Traktøren og Rafens. De heter Wilton og koster ca 59 kroner.


I min porsjon brukte jeg ca.1/4 ts med farge. Da ble den kraftig og fin i fargen. Husk at noe av fargen forsvinner etter at mandel- og melisblanding er oppi og i stekeprossesen.




Canneloni med kyllingkjøttdeig og spinat

Du trenger:
5 lasagneplater
400 gr kylling el kalkunkjøttdeig
1 pkn snøfrisk
1 finstrimlet rødløk
2 fedd hvitløk, finhakket
ca. 150 gr spinat
salt og pepper
revet ost

Kok lasagneplatene i ca. 5 minutter og legg de på en plate med litt olje på.

Stek kjøttedeig (kylling el kalkun) og tilsett strimlet løk og hvitløk. Når deigen er stekt, tilsett spinat. Dette ser veldig mye ut, men reduseres når de blir varme. Når spinaten har fallt sammen, trekk pannen til side og tilsett snøfrisk. Smak til med salt og pepper.

Legg litt fyll oppå hver lasagneplate og rull sammen. Legges i en smurt ildfast form. Om du har kjøttdeig til overs, legges dette over cannelonien. Strø litt revet ost på toppen og gratiner det i ovnen til osten er gylden på toppen. (Ca. 200 grader i ca. 10 minutter)


(Bildet er lånt fra matprat.no Og mine ble ikke så fine!!!)

Lavkarbo müsli

Du trenger:
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl hakkede valnøtter
1 dl hakkede hasselnøtter
1 dl hakkede mandler
0,75 dl kokosmasse
0,5-1 dl gresskarfrø


Alt blandes i en bolle, sammen med 1 dl vann og ca. 1 ss olje (Nøytral olje. F.eks solsikkeolje)

Helles over på bakepapir og stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Men det kan gjerne bli en gylden farge på nøttene.

Avkjøles før det helles over i en oppbevaringsboks.

Jeg synes det er godt med rosiner. Så tilsett gjerne 1 dl rosiner i den ferdige blandingen.



Ostekake

Ostekake uten steking.

Du trenger:

Bunn:
1 pk Bixit kjeks
150 gr smør

Knus kjeksen og bland sammen med smeltet smør. Dette legges i bunnen av en kakeform.
Settes kjølig.

Fyll:
2,5 dl kremfløte
60 gram melis
1 beger rømme
3 bokser med kremost naturell
60 gram melis
1 boks sitron gele
2,5 dl vann

Kok opp 2, 5dl vann og tilsett gelepulveret. La dette kjøle.

Bland sammen rømme, kremost og melis. Og tilsett kremen (Pisk fløte og melis til krem).
Ha i sitrongelen...

Helles over bunnen. La den stå over natten, før den serveres.




Lavkarbo knekkebrød

Her er resultatet:

De smaker kjempe godt og inneholder hovedsaklig frø!

Her er oppskriften:

2 dl linfrø

3 eggehvitter

1 dl vann

1 dl solsikkefrø

1 dl kruskakli

1 dl sesamfrø

La linfrøene ligge i væsken i et par timer. Tilsett deretter de andre ingrediensene. Helles over på bakepapir og smøres ut, slik at det blir jevnt. Bruk et pizzahjul og skjær opp i ønsket størrelse.

Settes i ovenen på 150 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time.

Avkjøles på rist.


Sandkaker

Ca. 45 sandkaker.

250 gr smør
150 gr sukker
1 egg
350 gr mel
50 gr malte mandler

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg og pisk mer. Vend inn malte mandler og mel. Kna sammen og sett til kjøling i minst 1 time. Jeg lot den stå over natta.

Del deigen i 4 deler, deretter i 12 deler.
Fordel hver del i hver sin sandkakeform. (Det er veldig lurt å smøre og mele former først!)

Press deigen ned i formene... (Puh, det er litt av en jobb....)

Stekes på 180 grader i ca. 12-15 minutter.





Cosmopolitan


For å lage herligheten trenger du:



Vodka, Cointreau (appelsinlikør), lime og tranebærjuice.

Jeg liker min slik:
2 cl vodka
2 cl cointreau
en god skvis lime
ca. 3 cl tranebær juice


Ha i shaker med is og ristes. Serveres i cocktailglass.