mandag 18. juni 2012

Lett kake med sirup

Jeg hadde en del eggehviter igjen og tenkte å finne en oppskrift hvor de kunne brukes. Og her har du den. Den er kjempe enkel og kjempe god. Jeg har pynta litt på den ved å lage en sirup til å ha på kaken etter den er ferdig stekt.

Du trenger:
6 eggehviter
250 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakerpulver
1 ss potetmel
150 gram hvetemel
100 gram smeltet og avkjølet smør

Sirup:
1 dl vann
1,5 dl sukker
zest fra 1 sitron
1/2 vaniljestang

Pisk eggehviter og sukker hvitt og stivt. Tilsett deretter tørre ingredienser og til slutt har du i smøret.
Has i smurt form. (Jeg brukte en randform, kakeform med hull i midten)

Stekes på 180 grader i ca. 30-40 minutter.

Når du har fått ut kaken av formen, pensler du på sirupen over kaken.

Du kan også pynte den med f.eks. litt melisglasur.

Denne ble saftig og god.



Kyllingfilet med snøfrisk og spekeskinke og mango- og jordbærsalat


Denne retten er super til en varm sommerdag, når du ikke orker et tungt måltid.

Du trenger:
Kylling:
2 kyllingfileter
6 skiver spekeskinke

Fyll til kylling:
3 ss snøfrisk
2 ss finhakkede urter (gressløk, persille og dill)
litt salt og pepper

Salat:
1 mango
ca.15 jordbær
1 lime (zest og saft)
2 ss grovhakket koriander
2-3 ts sukker
1 finstrimlet sjalottlø

Kutt kyllingfileten slik at den kan brettes ut og legg på snøfrisk-fyllet og rull fileten sammen. Surr kyllingen inn i spekeskinken og bind det hele sammen med en tråd. Stekes i middels varm panne til den en gjennomstekt. Du kan enten bruke et steketermometer(70 grader) eller så skal det være motstand i kjøttet når den er gjennomstekt. 

Mens du steker filten, lager du salaten. 
Kutt mango i terninger og det samme med jordbærene. Bland sammen med resten av ingrediensene. Smak til med lime og sukker, slik at det blir en fin balanse.

Server salaten sammen med kyllingfileten.