torsdag 5. april 2012

Mellomgrove rundstykker

Denne oppskriften holder til 10 store eller 15 små rundstykker.

Du trenger:
250 gram hvetemel
125 gram sammalt hvete
125 gram sammalt rug
1 ts salt
2-3 ts honning
25 gram fersk gjær el. 1/2 pose gjær
4,5 dl lunket vann
2 ss olje

Bland alt det "våte" og alt det "tørre". Tilsett deretter det våte i det tørre og kna godt til deigen er fin og jevn. Det er mulig du å tilsette litt mer hvetemel underveis. Når du har fått en fin deig, setter du den til heving i ca. 45-60 minutter.

Ta deigen ut av bollen og del deigen opp i ønsket antall rundstykker. Form de deretter til små boller og plasser de på et stekebrett. Stekes i ovenen på 200 grader i ca.15-20 minutter.

Jeg brukte en saks og klippet små kryss på toppen av mine.

Husk å pensle de med litt vann før steking,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar