torsdag 8. mars 2012

Friterte vårruller med svinekjøttdeig

Du trenger:
vårrullpastry (fåes kjøpt i asiatiske matforretninger)
600 gram svinekjøttdeig
200 gram finstrimlet spisskål
200 gram finrevet gulrot
2 fedd finhakket hvitløk
2 finhakkede løk
2 strimlede chilier
5 ss finhakket fersk koriander
2 ss fiskesaus
3 ss soyasaus med soppsmak
1 egg
frityrolje

Stek løk, hvitløk og chili i litt olje til løken er myk. Tilsett kjøttdeigen og stek til det er gjennomstekt. Tilsett deretter gulrot og kål. Stekes til kålen er myk. Smak til med fiskesaus og soya saus.

Tilsett til slutt finhakket koriander.

Dersom du har frosset vårrullpastry bør du huske å ta ut denne før du begynner med grønnsakene. Den trenger ca. 45 minutter for å tine.





Dra av et flak med pastry og fyll ca 2-3 ss fyll, slik som på bildet.
Pensl med litt egg øverst i kanten


Brett over hjørnet og bruk deigen til å klemme innholdet tilbake.
Brett kantene opp på hver side og rull sammen.

Rullene friteres i olje som holder en temperatur på 170-180 grader.
Det tar ca. 2-3 minutter i oljen. Legges deretter på litt papir, som trekker til seg overflødig fett.



Spises med litt chilisaus. Alene eller med f.eks litt ris.

Vårrullene kan fryses ned. Varm de bare opp i ovnen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar