søndag 4. mars 2012

Lasagne

Her er oppskriften på min hjemmelagede lasagne

  • 400 gram karbonadedeig
  • 2 store sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ts tomatpure
  • 1 dl rødvin
  • 1-1,5 dl kraft
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper


  • Event. litt urter (oregano, timian, basilikum, salvie)



Bechamelsaus:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • Ca. 3-4 dl melk
  • 2 dl revet parmesanost

lasagneplater

Stek karbonadedeig, løk og hvitløk. Tilsett tomater, tomatpureen, rødvin, kraft og sukker. Smak til med urter, salt og pepper. La dette småputre mens du lager bechamelsausen. Smelt smør og ha i mel. Spe med melk til passe sauskonsistens. Tilsett revet parmesan.

Legg kjøttblanding, bechamelsaus og lasagneplater lagvis. Strø litt revet ost på toppen og gratiner i ovnen på ca. 200 grader i 15-20 minutter.

Server med salat og f.eks brød el baguett.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar