Terteskall:
90 gram romtemperert smør
50 gram sukker
bittelitt salt
1 egg
20 gram mandelmel
150 gram hvetemel
frøene fra en vaniljestang
Rør sammen sukker og smør. Tilsett deretter salt og frøene fra vaniljestangen. Tilsett deretter et egg og bland dette godt. Tilsett til slutt hvetemel og mandelmel. Bland sammen og pakk det inn i plasfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer.
Rull den ut og hul ut ønsker størrelse til terteformen. Bruk gjerne små terteformer eller f.eks. muffinsbrett.
Stek terteskallene i stekeovn på 160 grader i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.
Toffee fyll:
115 gram sukker
45 gram glukose (kjøpes på apotek)
100 gram kremfløte
20 gram smør
7 gram salt
peanøtter
Smelt sukker og glukose på middels høy varme. Når den blir nesten bronsefarget, tilsette du fløten. Husk å røre godt! Når du igjen har fått en jevn fin masse, tilsett smør og deretter salt.
Sett dette til kjøling.
Når tofee fyllet har blitt avkjølt helles disse i terteskallene. Ikke fyll helt opp til toppen.
Legg i ønsket mengde peanøtter oppi toffeen.
Sjokolade ganche:
50 gram mørk sjokolde
50 gram lys sjokolade
1 dl kremfløte
1 ss smør
Kok opp fløten. Ta den av platen og tilsett sjokoladen. Til slutt tilsetter du smøret, så du får en blank sjokoladekrem.
Hell det over tertene.
Pynt gjerne med litt finhakket panøtter.
Smaker helt nydelig....
TIPS! Terteskallet kan gjerne fylles med annet godt! Hva med vaniljekrem og bær? Eller en sitronkrem med mareng topp?