torsdag 5. april 2012

Mellomgrove rundstykker

Denne oppskriften holder til 10 store eller 15 små rundstykker.

Du trenger:
250 gram hvetemel
125 gram sammalt hvete
125 gram sammalt rug
1 ts salt
2-3 ts honning
25 gram fersk gjær el. 1/2 pose gjær
4,5 dl lunket vann
2 ss olje

Bland alt det "våte" og alt det "tørre". Tilsett deretter det våte i det tørre og kna godt til deigen er fin og jevn. Det er mulig du å tilsette litt mer hvetemel underveis. Når du har fått en fin deig, setter du den til heving i ca. 45-60 minutter.

Ta deigen ut av bollen og del deigen opp i ønsket antall rundstykker. Form de deretter til små boller og plasser de på et stekebrett. Stekes i ovenen på 200 grader i ca.15-20 minutter.

Jeg brukte en saks og klippet små kryss på toppen av mine.

Husk å pensle de med litt vann før steking,

Piroger med feta og spinat

Du trenger:

6 plater butterdeig
100 gram fersk spinat
2 ss flatpersille
3 ss fersk timian
200 gram feta
50 gram smeltet smør
1 fedd hvitløk
pepper
egg til pensling

Vask og tørk spinaten, skjær den deretter opp i fine strimler. (Om de har grove stilker, bør også dette fjernes) Hakk opp timian og bladpersille.
Ha alt i en bolle og smuldre fetaosten over. Tilsett finrevet/hakket hvitløk, litt pepper og det smøret. Bland alt sammen godt!

Skjær de opptinte platene i to, slik at det blir to kvadrater. Bruk en kjevle og tynn ut deigen litt. Det kan være lurt og ha litt mel på underlaget.

Fyll kvadratene med fyllet og pensle egget på kanten. Brett kvadraten til en trekant og bruk en gaffel til å lukke pirogen helt. Når du har fylt alle, stekes de på 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Server med litt salat.