torsdag 5. april 2012

Piroger med feta og spinat

Du trenger:

6 plater butterdeig
100 gram fersk spinat
2 ss flatpersille
3 ss fersk timian
200 gram feta
50 gram smeltet smør
1 fedd hvitløk
pepper
egg til pensling

Vask og tørk spinaten, skjær den deretter opp i fine strimler. (Om de har grove stilker, bør også dette fjernes) Hakk opp timian og bladpersille.
Ha alt i en bolle og smuldre fetaosten over. Tilsett finrevet/hakket hvitløk, litt pepper og det smøret. Bland alt sammen godt!

Skjær de opptinte platene i to, slik at det blir to kvadrater. Bruk en kjevle og tynn ut deigen litt. Det kan være lurt og ha litt mel på underlaget.

Fyll kvadratene med fyllet og pensle egget på kanten. Brett kvadraten til en trekant og bruk en gaffel til å lukke pirogen helt. Når du har fylt alle, stekes de på 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Server med litt salat.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar