søndag 4. mars 2012

Tapas I

På lørdag får jeg besøk av noen jobb venninner og tenkte å servere tapas=)

Her er hva jeg skal servere og oppskrifter...

- spekeskinke, chorizo pølse og honningmelon

- tapenade, serveres med spekemat
Oppskrift:
200 g svarte oliven
8 anjosfileter
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
ca.1/2 teskje pepper
1/2 liten boks med kapers

Alt blendes/kjøres i kjøkkenmaskin, til en fin pure.

- tsatziki, yoghurt dressing med hvitløk og agurk
Oppskrift:
1 agurk, skrelt og grovrevet (press ut mest mulig vann av agurken, enten ved sil eller ta et rent kjøkkenhåndkle og klem saften ut av dette...)
2 dl mat yoghurt
1 fedd hvitløk, finrevet
sitronsaft
salt og pepper

Alt blandes sammen, smak til med salt, pepper og sitronsaft

-aioli, fin dip til poteter
Oppskrift:
2 plommer
2 fedd hvitløk, finrevet
nøytal olje
sitronsaft
salt og pepper

Tilsett hvitløk i plommene, og tilsett litt og litt olje under kraftig omrøring. (Om det skulle skille seg, tilsett 1 ss kaldt vann eller rett og slett begynn på nytt!!!)

- div spanske oster ( se i ostedisken)

- camembert med valnøtter og akasihonning, camembert varmes opp i stekeovn til osten er bløt inni. Tilsett ristede valnøtter og akasihonning over den varme osten

- oliven og feta

- dadler med mandel og bacon, del dadlen i to, fjern stein. Putt i 1 el. 2 ristet og salt mandel (fåes blandt snacksen i snacks hylla, eller lag selv) og snurr en liten bacon skive rundt. Stekes i panne, til den baconet er gylden

- saltbakte poteter, kok små poteter (f.eks. amadinepoteter) i saltvann (så salt vann at det smaker sjø (: ), sett de inn i ovnen når de er kokt møre, så blir de ikke så "fuktige" inni

- baba ganoush, ikke typisk tapas rett.. men tenkte å prøve det! Serveres med varme pitabrød
Oppskrift:
1 aubergine, bakes i ovnen til "kjøttet" er mørt
et par spiseskjeer tehina (fåes i "innvadrerbutikker")
1 fedd hvitløk
sitronsaft
salt og pepper
olivenolje

Alt kjøres sammen i blender/kjøkkenmaskin

- fylte sopp
Oppskrift:
fjern stilken fra soppen, stek sopphodene lett i litt olivenoilje og sett de på en plate
skjær opp stilkene i små biter og tilsett løk, hvitløk, vårløk, chorizopølse eller annet,
og fyll i soppen. Strø litt ost på toppen og gratiner i ovnen

- kyllingklubber med bbq-saus... veldig enkelt!!! kjøp kyllingklubber og ferdig bbq-saus...

- foccacia brød
Oppskrift:
25 gr gjær
5 dl lunket vann
1/2 ts salt
0,5 dl olivenolje
9 dl hvetemel
putt i litt oliven og soltørket tomat

Alt eltes sammen til en smidig deig og hell denne i en avlang form. Lag bulker i deigen og tilsett mer olivenolje på toppen... Ca. 0,25 dl... Og strø over med havsalt/flaksalt.
Stekes på 175 grader i ca. 45 minutter.

- kjøttboller med tomatsaus, også kaldt albondigas
Oppskrift:
kjøttdeig
salt og pepper
fetaost, most
finhakket chorizopølse
egg
litt hvetemel eller brødrasp

Bland alt i hopa og form de til små kjøttboller. Stekes i stekpanne, på middels varme, til de er gyldne og gjennomstekt.

Oppskrift på tomatsaus:
1 ss finhakket løk
1 fedd hvitløk
2 ss tomat pure
2 boks hakket tomat
sitronsaft
salt og pepper
div. urter

Løken stekes på lett varme til den er gylden og gjennomstekt. Tilsett resten. Smak til med
sitronsaft og salt og pepper.

- kyllingspyd med sataysaus
Kyllingfilet i strimler, tres på trespyd og stekes

Oppskrift på sataysaus:
limesaft
4 dl koksmelk
2 ss rød karripasta
3 ss sukker
4 ss peanutsmør
2 ss hakket peanøtter

Småkok kokosmelk og karripasta. Tilsett resten under omrøring.

- Spansk omelett
Oppskrift:
4 poteter, skrelt og skivet
1 løk, skivet
3 ss olivenolje
5 egg, rørt sammen
1 ts salt
1/2 ts pepper

Stek poteter og løk på svak til middels varme til det er mørt. Tilsett resterende. Vent til egget har satt seg og snu omeletteen slik at den bli gylden på begge sider. (Ved hjelp av askjett, får man til dette)


Sånn, da håper jeg gjestene blir fornøyd til helga.

Skal prøve å ta bilder, så dere kan se resultatet!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar