fredag 11. mai 2012

Rullekake med bringebærfyll

Denne kaken er veldig enkel og er ferdig innen tjue minutter!

Du trenger:
2 egg
60 gr sukker
60 gr hvetemel

Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt i hvetemel og rør til det er blandet. Helles over på bakeplate med bakepapir. Smør gjerne bakepapiret på forhånd, da er du helt sikker på at kaken blir lettere å løse fra papiret.

Bruk en slikkepott til å lage en firkant. Min ble ca. 20x25 cm. Det viktigste er at røren er jevnt fordelt utover stekebrett. 

Stekes på 200 grader i 8-10 minutter.

I mens kaken steker, finner du frem et rent kjøkkenhåndkle og strør et tynt lag sukker på dette i samme størrelse som kaken. 

Når kaken er ferdig stekt snur du bunnen over på håndkle og drar av papiret. Smør på bringebærsyltetøy til ca. 2 cm innenfor kanten, utenom den kanten hvor bretting begynner. Begynn å rull med en gang. Om kaken blir for mye stekt, dvs. at den har blitt sprø i kanten er det mulig at den vil sprekke opp litt. Skjær eventuelt bort noe av dette.

Når kaken er ferdig rullet, skjærer du den opp i ca. 1,5-2 cm skiver. 
Og vips! Kaken er klar til servering.






Tips til andre typer fyll:
- syltetøy i alle slag
- krem
- vaniljekrem
- sjokoladekrem
- nøttefyll
- fersk frukt el bær eller hermetisk
- kokos
- kesam
- marsipan

Er vel bare fantasien som kan sette en stopper! Bare husk å ha fyllet klart til kaken er ferdig stekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar