tirsdag 3. april 2012

Scampi- og nudelsalat

Denne retten kan serveres kald eller lun... Alt etter hva du ønsker...

Du trenger:
glass nudler
8-15 scampi
hvitløk
chili
koriander
1 gulrot
1/2 rød løk
10-15 sukkererter
Sweet chili saus

Kok glassnudler etter anvisning på pakken. (Det finnes glassnudler i ulike tykkelser. De på bildet er blant de tynneste, synes selv det er veldig greit med de som er et hakk tykkere.) Når de er ferdig kokt, siler du av det varme vannet og skylder nudlene under litt kaldt vann.

Skjær opp gulrot og rødløk i fine strimler.
Kok opp vann og kok dette ca. 1 minutt, før du legger de i iskaldt vann, så du stopper kokeprossess. Gjør det samme med de hele sukkerertene.

Stek scampien sammen med litt finhakket rød chili og hvitløk.

Bland alle de tilbredte ingrediensen sammen og tilsett 2-4 ss sweet chili saus.
Server med hakket koriander på toppen.

Om du ønsker litt saltere smak kan du også gjerne tilsette litt soyasaus i tillegg til chili sausen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar